divendres, 7 de febrer de 2014

EXPERIMENTANT AMB ELS IMANTS

EXPERIMENTANT AMB ELS IMANTS... on PhotoPeachFA UNS DIES QUE A L’ESTONA DE DESCOBERTA, ELS NENS I NENES DE PAPALLONES I TORTUGUES EXPERIMENTEM AMB ELS IMANTS...

HEM ANAT COMPROVANT COM ES COMPORTEN, PERÒ HEM HAGUT D'ACUDIR ALS NENS I NENES MÉS GRANS DE L'ESCOLA PERQUÈ ENS AJUDIN A RESOLDRE ALGUNS DUBTES.
HEM OBSERVAT QUE ELS IMANTS S’ENGANXEN ALS OBJECTES O SUPERFÍCIES DE FERRO, PERÒ QUÈ PASSA QUAN POSEM EN CONTACTE DOS IMANTS?:
-          - S’AJUNTEN, O BÉ
-          - EL QUE VA DAVANT S’ALLUNYA DEL QUE VA DARRERA I CAMINA SOL...
ENS N’ADONEM QUE AQUEST COMPORTAMENT TÉ A VEURE AMB SI ESTÀ DEL DRET O DEL REVÉS... PERÒ PERQUÈ?

EL MARTÍ, LA LUCÍA, EL JAUME I L’ÈLIA ENS VÉNEN A VEURE AQUESTA SETMANA I ENS HO EXPLIQUEN,...
AMB TOT AIXÒ APRENEM QUE ELS IMANTS TENEN DOS COSTATS, UN DE POSITIU I UN DE NEGATIU I QUE NOMÉS S’ENGANXEN AMB EL COSTAT CONTRARI. QUAN ELS COSTATS SÓN IGUALS ES REPEL·LEN.

AH!! I PERQUÈ SI ESTAN MOLT LLUNY UN IMANT DE L’ALTRE, NO PASSA RES?
ELS NENS I NENES DE SISÈ ENS EXPLIQUEN QUE L’IMANT FA UNA FORÇA AL SEU VOLTANT, QUE ÉS EL QUE ANOMENARÍEM CAMP MAGNÈTIC, I PER AIXÒ FORA D’AQUEST CAMP ELS IMANTS NI S’AJUNTEN NI ES REPEL·LEN.

FEM UN EXPERIMENT BARREJANT MEL I LLIMADURA DE FERRO DINTRE D’UN POT TRANSPARENT. QUAN POSEM L’IMANT APROP COMPROVEM QUE EL FERRO ES VA APROPANT POC A POC A L’IMANT I OBSERVEM MOLT CLARAMENT QUIN ÉS EL CAMP MAGNÈTIC. QUINES CARES QUE POSÀVEM TOTS!!!

PER ACABAR, EL JAUME ENS EXPLICA QUE ELS IMANTS S’ENGANXEN ENCARA QUE TINGUIN UNA SUPERFÍCIE ENTREMIG... I ENS QUEDEM BOCABADATS!!!


ENHORABONA ALS NENS I NENES DE SISÈ QUE ENS HAN AJUDAT MOLT. ENS AGRADA QUE VINGUEU AL PARVULARI A COMPARTIR EL QUE SABEU... FINS UNA ALTRA!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada